top of page
Zoeken
  • iris dryepondt

Kabeljauwfilet in een Noordzee garnaalsoepje met reuze garnalen en groene asperges

2pers

Nodig

· 500gr kabeljauw

· 4 rauwe reuzegarnalen gepeld

· 1 L garnaal bouillon (je kan ongeveer 1 1/2L halen uit 1kg gepelde garnalen, de rest vries je in voor een volgend sausje)

· 4 groene asperges wentelen in olijfolie, grof zout en peper

· 8 radijsjes flinterdun gesneden

· Tuinkruiden

· Knapperig stokbroodje voor erbij

Bereiding:

Verhit een grillpan en rooster de asperges, leg de reuzegarnalen erbij na enkele minuten en rooster mee. Kruid de garnalen met peper uit de molen. (Zorg dat deze niet te gaar zijn want dan worden ze taai)

Verwarm de garnaalbouillon* tot net onder het kookpunt en pocheer er de kabeljauw in een 4tal min, afhankelijk van de dikte van de vis.

Leg de vis op een voorverwarmd bord, giet er de warme bouillon over. Snij de asperges in drie, en de grote garnaal in stukjes, dresseer alles rond de vis en werk af met de radijsjes en tuinkruiden.

Een stukje brood erbij is aangenaam om de bouillon op te smullen.


*garnaal bouillon: de koppen van 1kg gepelde garnalen onder water zeten met enkele peperkorrels en opwarmen tot aan kookpunt, de knop terugdraaien 1/2u verder laten sudderen zonder deksel. Alles door een zeef gieten (en nog eens goed op de koppen duwen met het onderste van een pollepel) en laten afkoelen…. Verdeel in porties en vries in wat je niet nodig hebt voor een volgend sausje of gerechtje.


Smakelijk!






34 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page